دربارۀ ما  |  تماس آرشيو روزانهء صفحه اول  |  جستجو  |  فيلترشکن  |  «کوتاه و گويا»  |  ويدئوها  |  کتابخانه  |  زنان  |  گروه ها  اسناد  |  رفتگان 

فهرست الفبائی نام نويسندگان

 سال دوم ـ  شماره 598  ـ  سه شنبه 6 مرداد 1388 ـ  28 جولای  2009

فهرست کليهء مقالات

English Section

===================

منتشر شد ـ در 600 صفحه

بنیان گزار نخستین دولت

سکولار در ترکیه
نویسنده: لرد کین راس
مترجم:  اسماعیل نوری علا
ناشر: نشر فروغ>>>

26 يورو

پيوند به نسخهء اينترنتی>>>>

==================

کتاب «ترک های امروز»

=============

=============

از نگاه يک زن

يادداشت های سه شنبه های

شکوه ميرزادگی

=============

گفتگوهای اختصاصی ما

=============

اسامی زندانيان سياسی ايران

=============

مجموعه ای از مقالات دربارهء

قتل علم زندانيان سياسی

=============

پويشگران

=============

نيلگون

=============

الفبا

=============

ايرانسکوپ

=============

پيک خبری ايرانيان

=============

سکولاريسم برای ايران

=============

کميتهء نجات پاسارگاد

=============

بنياد ميراث پاسارگاد

=============

اصغر آقا

=============

ايران ب.ب.ب.

=============

خواندنیها

=============

انقلاب مشروطيت ايران

=============

اعلاميه ها و ميثاق های

 بين المللی

=============

ريشه کنی تبعيض

=============

ايرانويچ

=============

اتحاد جمهوریخواهان ايران

============

تارنمای جمهوريخواهان

دموکراتيک و لائيک

===========

حزب مشروطهء ايران

===========

جبههء ملی ـ شاخه آمريکا

==========

آژانس خبری کورش

==========

نويسندگان

===========

ايرانيان دات کام

===========

ايران امروز

===========
جمهوری خواهان دمکرات

و لائیک-هانوور (تبجا)

===========

جنبش آذربايجان

برای يکپارچگی ايران

=============

خبرنامهء گويا

=============

تغيير برای برابری

=============

اخبار روز

===========

روشنگری

===========

مردانی نيوز

===========

لج ور

===========

مقالات سياسی

===========

 سامان نو

===========

آينده نگری

===========

پشتيبانان

===========

بلاگ نيوز

===========

شبکه سراسر

همکاری زنان ايرانی

===========

شبکه همبستگی

 با مبارزات زنان ايران

===========

جهان من (حاوی پيوندها)

===========

نژادپرستی و تبعيض

(حاوی پيوندها)

===========

گفتگو

===========

مجموعهء فعالان حقوق بشر

در ايران

=============

اتحادیه برای دموکراسی

=============

تريبون ايران

===========

پيام دانشجو

وبلاگ مهندس طبرزدی

===========

ويژه نامهء اسلامی

سکولاريسم

===========

مجموعه آثار

 اسماعيل نوری علا

===========

مخالفان خود را بشناسيم

آيت الله خامنه ای

دولت نهم روند بسيار خطرناک غربزدگی و گرايش های سکولاريستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مديريتی کشور بود، سد کرده است.

======

آيت‌الله علم‌الهدي

سکولارها در ایران جایگاهی ندارند! حضور پر شور ملت ایران در بيست و دوم بهمن عامل شکست کامل سکولارها در کشور است.

======

آيت الله صافى گلپايگانى

اسلام با فرهنگ لائيك و بى دينى مخالف است. دشمنان با استفاده از ترويج فرهنگ لائيك درصدند تا زنان را از خط عفاف و حجاب و كرامت منحرف كرده و سنت هاى اصيل اسلامى را از بين ببرند.

======

آيت‌الله مکارم شيرازی

نقش تلويزيون در ايجاد تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است. هر چند که در ساليان اخير برنامه‌هاي ديني و مذهبي در تلويزيون گسترش يافته ولي کساني در آنجا لانه کرده‌اند تلويزيون را به سوي سکولاريسم سوق مي دهند».

======

آیت الله تسخیری

مردان بزرگ دینی حافظ معنویت در برابر سکولاریسم هستند

======

آيت الله کعبی

(در «رسالت» 24 مرداد):

مروجان سکولاريسم

تائيد صلاحيت نمى‌شوند.

======

 

ابلها مردا! ما «سند انكار» قدرت شمائيم!

بابک داد

زنده ياد احمد شاملو در شعري گفته بود: «ابلها مردا! من عدوي تو نيستم، انكار توام!» بعد از چهل روز «زندگي مخفي» و خانه بدوشي در شهرهاي ايران و گريختن از دام مأموران نائب خودخواندهء امام زمان، امروز من به دستگاه امنيتي و وحشي اين نظام كودتايي مي گويم: «من و خانواده ام، هم دشمن و عدوي شما هستيم و، هم سند انكار قدرت پوشالي شمائيم! شما با تمام يد و بيضا و تجهيزات اطلاعاتي روسي و چيني خود، عرضه نداشتيد و عرضه نداريد همهء صداها را خاموش كنيد! همين «باقي بودن» ما در سرزمين ايران و همين سرگرداني و استيصال مأموران امنيتي نظام كودتايي شما از «عجز» از يافتن و خفه كردن صداي ما، نشان از پوشالي بودن قدرت امنيتي اين نظام مستكبر و غير اسلامي به رهبري آقاي خامنه اي دارد. تداوم حضور ما سند انكار قدرت امنيتي شماست...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

زوال مرجعیت تشیع

عبدالعلی پارسا

نگارنده و گروهی از دوستان او کوشیده‌اند که از فردای انتخابات و بروز شواهد آشکار جعل و تقلب، از مراجع مهم تشیع استفتا کنند و نظر ایشان را در بارهء انتخابات جویا شوند و مهمتر این که از آنجا که این انتخابات در قالب اسلام و زیر نظر مستقیم مراجع شیعی (مانند آیت الله شاهرودی) برگزار شده است، نظر و فتوای ایشان را در مورد امر خطیری که با سرنوشت ملتی سر و کار دارد، جویا شوند. تا این لحظه بجز برخی از آنان که در حاشیه قرار دارند، مانند آیت‌الله صانعی یا آیت الله منتظری، کسی به این استفتا‌ها پاسخی نداده و بسیاری از ایشان حتی در برابر پرسش‌های رسانه‌ها سکوت اختیار کرده یا به ندرت اعلام کرده‌اند که در برابر فشار حکومت (لابد به تائید انتخابات) به کشور دیگری خواهند رفت. البته استفتای ما تنها از مراجع داخل ایران نبوده و از مقیمان عراق هم بوده است.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

خود را برای دورهء بعد از نظام ولایی آماده کنیم

سيبستان

من نگران ام که این جماعت که مغزشان را موریانه جویده و تف کرده است و جمعی آرماگدونی اند در خلاء اندیشهء جانشین، سقوط کنند. من دوستان ام را دعوت می کنم که اندیشه به فرهنگ و سیاست و اقتصاد جانشین را جدی بگیرند. صدای من به گروه معینی می رسد. وگرنه این وظیفهء عام است. ما باید به بعد از نظام ولایی فکر کنیم. باید دور هم جمع شویم و پیشنویس آنچه باید در آموزش و پروش و صدا و سیما و نفت و مجلس و دولت و نظام مردمی و اقوام ایرانی کرد با هم در میان بگذاریم. پیش از آنکه دیر شود. در بحبوحهء فروریختن نظام ولایی هیچکدام از ما توان متمرکز شدن بر سیاست های جانشین نخواهیم داشت اگر هم امروز ان اندیشه ها را روی کاغد نیاوریم. 

(پيوند با فيلترشکن >>>)

با اين رژيم چه بايد کرد؟

اکبر گنجی

رژيم سلطانی حاکم بر ايران، به طور سازمان يافته حقوق اساسی مردم ايران را نقض کرده و رفتارهايش با مردم، مصداق "جنايت عليه بشريت" است. من نه تنها موافق «تحريم هوشمند سياسی» عليه رژيم هستم، بلکه معتقدم از طريق فعاليت جمعی بايد شورای امنيت سازمان ملل را مجبور سازيم تا پرونده ی زمامداران کشور را به عنوان جنايت عليه بشريت به دادگاه بين المللی کيفری بسپارد. اگر چه علی خامنه ای از کشور خارج نمی شود، اما محمود احمدی نژاد و اعضای کابينه اش، يعنی مجريان جنايات رژيم، دائماً به کشورهای مختلف سفر می کنند. ما می توانيم و بايد جامعه ی جهانی را قانع سازيم تا به محض خروج احمدی نژاد از کشور، وی را به اتهام جنايت عليه بشريت بازداشت کنند.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

جدايی کشورداری و دين يعنی چه

آرامش دوستدار

قانون اساسی مشروطيت چهار دين يهودی، زرتشتی، مسيحی و اسلام را به رسميت می‌شناسد و پيروان آن‌ها را به عنوان افراد ملت ايران از نظر حقوق فردی و اجتماعی برابر می‌داند. اما فقدان يا نقصان فرهنگ سياسی جامعه‌ء ما از دير باز سبب شده که يهوديان، زرتشتيان، مسيحيان از ميان ما رانده شوند و در تنگنای ناشی از آن به صورت پيله‌های اقليت مذهبی درآيند. اينکه فشارها و آزارهای ناشی از چنين فضايی اعضای جامعه را، ابتدا به ‌ساکن، نسبت به هم بدبين و بيگانه می‌سازد و هر بيگانه‌ای مشکوک و مظنون به نظر می‌رسد از بديهات است... اکنون که اپوزيسيون سياسی در خارج، به استثنای آن گروهی که سياستش نيز از ديانتش الهام می‌گيرد، جدايی حکومت و دين را مبنای نظام حکومتی آينده می‌خواند، بايد دانست که چنين مبنايی در صورتی معنا دارد که نشانه‌ای از بيداری فرهنگی باشد، نه واکنشی محض و مصلحتی بر ضد جمهوری اسلامی.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

===================== کوتاه و گويا  =====================

اميد من به رهبری است

هاشمی رفسنجانی

خبرگزاری مهر: آیت الله هاشمی رفسنجانی روز يکشنبهء گذشته با جمعی از استادان دانشگاه علم و صنعت ایران ديدار داشتند. در این دیدار پنج نفر از استادان دانشگاه علم و صنعت ایران به نمایندگی از استادان حاضر در جلسه به ارائه دیدگاه ها و نظرات خود در مورد مسائل روز جامعه پرداختند. آیت الله هاشمی رفسنجانی هم با تبریک اعیاد مقدس شعبانیه، نخبگان و استادان دانشگاهی و مراکز علمی و خانواده های آنان را از جمله دلسوزان و عاشقان واقعی و با بصیرت انقلاب و نظام اسلامی و تاثیرگذار در جامعه توصیف کرد و سپس، با ابراز تاسف از فراهم شدن بهانه برای دشمنان خارجی انقلاب و سم پاشی رسانه های وابسته به آنان در مورد زیر سئوال بردن دستاوردهای انقلاب اسلامی و مدیریت کشور گفت: اشتباه یک حزب، فرد، گروه و جریان قابل جبران است ولی اگر انقلاب و نظام خدای ناکرده زیر سئوال برود اصلاح آن مشکل خواهد بود. رئیس مجلس خبرگان رهبری با توجه به سابقهء پنجاه سالهء دوستی خود با رهبری معظم انقلاب و شناخت کامل از ایشان در مقاطع مختلف مبارزه، پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی گفت: ایشان شخصیتی نواندیش و پیشرو در مسائل مختلف هستند و تبلیغ رسانه های خارجی مبنی بر القای جنگ قدرت در سطوح بالای نظام، انصافا ظلمی بزرگ و ناحق در مورد انقلاب اسلامی است و آنچه که این روزها مورد اختلاف است مربوط به انتخابات و عوارض آن است که اگر این اختلافات حل شود نزاع موجود تمام خواهد شد. آیت الله هاشمی رفسنجانی با توجه به جهان بینی، ایدئولوژی، فلسفه و احکام و اصول مترقی و پیشرفتهء مکتب اسلام گفت: با شناختی که از محتوی غنی اسلام داریم این مکتب پیشتاز مردمی کردن حکومت بوده است و اسلام برای هر دوره و عصری برنامه عملی و اجرایی متقن و خاص دارد. وی به افزایش سطح آگاهی و دانش جامعه بویژه قشر عظیم تحصیلکرده دانشگاهی به خصوص خانمها اشاره کرد و افزود: آگاهی کم سابقه ای که در مردم ایران اتفاق افتاده ایجاب می کند سطح مدیریت های جامعه نیز متناسب با این آگاهی و قانع کننده باشد. وی با توجه به شرایط مناسب و خوب جغرافیایی و طبیعی ایران گفت: با مدیریت صحیح می توانیم الگوی مناسبی از اسلام به صورت عملی به دنیا ارائه دهیم و امید داریم با حل مسائل زودگذر از مرحله کنونی به خوبی عبور کنیم. امید من به رهبری است که با توجه به افکار و تجربه خودشان برای حل مشکلات جاری اقدام کنند و نظر خود من برای حل کوتاه مدت همان پیشنهاداتی است که در نماز جمعه مطرح کردم. اینجانب بارها از زبان رهبری معظم شنیده ام که فرمودند: اینها که به آسانی مردم را به زندان می برند اگر مثل من و تو طعم زندان را چشیده بودند چنین نمی کردند.

آرشيو

آرشيو

آرشيو روزانهء يک هفتهء گذشته:

شماره 597  ـ  دو شنبه 5 مرداد 1388 ـ  27 جولای  2009

شماره 596 ـ  يک شنبه 4 مرداد 1388 ـ  26 ماه جولای 2009

شماره 595 ـ  شنبه 3 مرداد 1388 ـ  25 ماه جولای 2009

شماره 594 ـ  جمعه 2 مرداد 1388 ـ  24 ماه جولای 2009

شماره 593 ـ  پنج شنبه 1 مرداد 1388 ـ  23 ماه جولای 2009

شماره 592 ـ  چهار شنبه 31 تير 1388 ـ  22 ماه جولای 2009

آرشيو کلی شماره های گذشته>>>

 

مطالب ديروز

راه حلی آبرومندانه برای گذار از بحران کنونی

با اشاره به داستان مشایی

رضا فانی یزدی

رهبری جمهوری اسلامی ایران نه توانایی سرکوب و نه حداقل هنوز تمایل به سرکوب همه این مجموعه معترض کنونی را دارد. بنابراین، این راه نه شدنی است و نه حتی در نظر افرادی چون احمدی نژاد و حسین شریعتمداری ها هم معقول به نظر می آید. پس باید به فکر چاره ای دیگر بود. چاره ای که در آن، رهبری یعنی آقای خامنه ای کمتر هزینه را بپردازد، احمدی نژاد و طرفداران و رای دهندگان به او مورد تعرض قرار نگیرند و جایگاهشان در مجموعه نظام تغییر محسوسی ننماید، اصلاح طلبان امتیازی بدست نیاورند، به خواست ابطال انتخابات کنونی پاسخ داده نشود، ولی بحران موجود زیر نظر رهبری مدیریت شده و نظام جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین بحران سیاسی که موجودیت آن را از درون تهدید می کند جان سالم بدر برد. داستان مشایی به نظرم یک پروژه بسیار دقیق و طراحی شده برای عبور از بحران کنونی است...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

هشدار برای پیشگیری از انحراف بزرگ

سايت تابناک محسن رضائی خبر از دعواهای پشت پرده می دهد

(همراه با اظهار نظر خوانندگان تابناک از دو اردوگاه سياسی)

يک کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به نامهء رهبری، کناره گیری مشایی، پاسخ احمدی نژاد به مشایی و نامهء او به رهبری به خبرگزاری تابناک گفت: «در جنجالی که بر سر انتصاب مشایی پیش آمد، این قوم ثابت کردند که صلاحیت رهبری افکار اصولگرایی را همانطور که امروز بر همگان آشکار گردیده ندارند. این قوم شرمنده ممکن است برای توجیه اعمال خود از فردا شروع به ارائه قرائت جدیدی برخلاف نظر امام (ره) از ولایت فقیه و ولایت پذیری و اطاعت از ولایت نمایند که باعث ایجاد انحراف اعتقادی در بخشی از مردم به خصوص جوانان را فراهم سازد».

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

کشاکشِ جمهوریّت و اسلامیّت در جمهوریِ اسلامی

داریوش آشوری

 

حقِ شرکت مردم در انتخابات، از دیدگاهِ ولایتِ مطلقه، در حقیقت، نوعی پذیرشِ تکلیفِ شرعی ست و، بر اساسِ این تکلیف، امتِ پیروِ مقامِ ولایت باید بدانند که نظرِ «رهبر» به چه کس یا چه کسانی ست و به ایشان رأی دهند. البته آن نظر به ایما و اشاره، یا از راهِ غربالِ شورایِ نگهبان، به «مردم» رسانده

می‌شود. شرکت در انتخابات، در حقیقت، ادای وظیفه‌ی شرعی و تجدیدِ بیعت با «رهبری» ست.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

در آخرين لحظاتی که اين نشريه برای انتشار آماده می شد از خبر درگذشت آقای کامبيز روستا مطلع شديم. او يکی از چهره های شاخص نسل خود بود که در همهء شکست ها، پيروزی ها، توهمات و تجديدنظرهای همنسلان خويش شراکت داشت. بررسی زندگی او معادل بررسی يک نسل تلف شدهء ايرانی در راه آزاديخواهی است. فقدانش را به خانواده و دوستان و دوستدارانش تسليت می گوئيم.

================

معجزهء احمدی نژاد

رئيس جمهور معجزه گر کشورمان، در يک روز و در فاصلهء فرودگاه مشهد تا حرم امام رضا، برای خبرگزاریهای مختلف چندين لباس عوض کرد.>>>

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

که با من هرچه کرد آن آشنا کرد ـ جواب اينها خاموشی است

حميد رضا رحيمی

فدوی پريروز که از نماز عصر در مسجد مسلمانان حبشه به خانه برگشت، متوجه شد که چراغ کوچک روی تلفن بشدت پرپر می زند که پيغام مهمی دارم. گوش کردم، ديدم جناب آقای محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور محبوب و محجوب ام القراء اسلامی است که با اينجانب موارد مؤانست طولانی داشته. صدايش گرفته و غمناک بود و بی هيچ سلام و احوالپرسی آغاز به درد دل کرده بود که متن آن برای ثبت در تاريخ در اينجا آورده می شود...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

نمآهنگ «بازتاب»

کلام از حميد رضا رحيمی  تنظيم از حميد

خوانندگان:

شيفته و هوشمند عقيلی

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

اين يکی را نخوانده بوديم!

خبر رسيده از تهران اينکه، با توجه به حضور مسافرانی از ارمنستان در هواپيمای توپولفی که نزديک قزوين سقوط کرد، چگونگی تدفین کشته شدگان و تفکیک بقایای اجساد به معضلی جدی برای مسئولان تبدیل شده است.گفتنی است با توجه به احکام متفاوت دفن اموات در شریعت اسلام و دیگر شرایع و نیز حضور چند مسافر ارمنی در پرواز، مقامات مسئول ناچار شده اند که گزارشی از وضعیت پیش آمده را نزد علما و مراجع قم برده و از آنان استفتاء کنند. در حال حاضر هیاتی از علما و بزرگان روحانیون در حال بررسی و آماده کردن پاسخ برای حل این مشکل هستند.

================

کوتاه و گويا

جایگاه «تنفیذ»

در ساختار جمهوری اسلامی

مهدی هادوی تهرانی

يکم: قانون اساسی به منزله یک منشور ملی جایگاه و وظایف نهادهای حکومتی و مردم را تعیین می کند. این مجموعه شامل دو گونه از قوانین می باشد: الف) قوانین ثابت و جهان شمول که در تمام شرایط به شکلی یکسان تحقق می یابند. ب) قوانین متغیر و موقعیتی که تابع شرایط خاص ایران در روزگار معاصر می باشند.

(بقيه در آرشيو)

================

© 2008 ـ New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630