بازگشت به خانه  |   فهرست مقالات سايت   |    فهرست نام نويسندگان

جمعه 25 تير  1389 ـ  16 جولای 2010

 

می نویسم حتا اگر کشته شوم

حشمت اله طبرزدی

نوشته شده در پيش از ايام زندانی که ادامه دارد

 

از یک سو به دلیل شنیدن اخبار و گزارش های مربوط به شکنجه و کشتار جوانان، گرفتار سر درد شده ام از سوئی دیگر شاهد وقایع شگفت انگیز در حوزه ی حکومت داری هستم و از دیگر سو نگران این هستم که سرنوشت مردم و کشور به کجا کشیده خواهد شد. در عین حال، در زیر سرنیزه زندگی کردن مانع از این می شود که مسائل را آن گونه که می فهمی بیان کنی. به همین دلیل حتا  ابتدا برای این نوشته، عنوان مشخصی نیافتم و نام آن را "بدون عنوان"گزینش کردم تا هر کس هر برداشتی که می تواند از آن داشته باشد.

من با تجربه ای که از قلم زنی در هفته نامه ی پیام دانشجو دارم، این مهم را دریافته ام که کار نویسندگی یک نوع ریسک یا دل به دریا زدن و یا خود را به دشت خون زدن است. هر گاه نویسنده بخواهد از یک امر مهم پرده بردارد مثل کسی است که باید جسارت این را داشته باشد که از یک بلندی بپرد یا خودش را به امواج بسپارد و با خود بگوید: می نویسم، هر چه بادا باد!

۱ -با کشته شدن محسن روح الامینی، فریاد جناح اصول گرا نیز در آمد و آقایان و خانم های اسلامی و اصول گرا نیز دریافتند که انگار در این مملکت خبر هایی هست. کسانی که به ملت وعده ی بهشت داده بودند و همواره این ادعا را داشتند که گویا  قوه ی قضاییه، دستگاه انتظامی و نظامی و دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی در دنیا بی نظیر است، اینک به فریاد آمده و از مسئولین پرسش می کنند که پاسخگوی این قساوت ها کیست؟ البته از این بابت باید خوشحال بود که به مرور آدم های کمی با سواد و کمی مستقل در درون این جناح به صدا در آمده و گویا مقدر بود تا خون محسن زیر شکنجه ی دولت اسلامی بریزد تا این بخش از حکومت گران نیز زبان به گلایه و شکایت بگشایند. گویا مقدر بود تا خون محسن بر زمین بریزد تا این گروه نیز دریابند که در سی سال گذشته و البته در دوره های گوناگون به نام دین و انقلاب و نظام بر سر جوانان چه آورده اند. اما این گروه هنوز نمی خواهد به ریشه های بحران و تراژدی و مسئولین اصلی ان ورود کنند. نه تنها این گروه تمایلی برای فهم و افشای ریشه ی واقعیت ها ندارند، بلکه وفاداران به خط امام نیز خود را از فهم ریشه های این فجایع محروم می کنند. برای این که حقیقت تلخ است. البته به تعبیر آيت اله مطهری، حق برای کسانی تلخ است که نمی خواهند آن را بفهمند و به نفعشان نیست. و گرنه حق به خودی خود تلخ نیست. من در ادامه ی این نوشتار به برخی ریشه ها اشاره خواهم کرد.

در هر حال حتا کسانی چون علی مطهری نیز به جنایات ارتکابی توسط بازجویان جمهوری اسلامی اعتراض کرده و همراه با او گروه بزرگی از اصول گرایان زبان به اعتراض گشودند. به سهم خود از علی مطهری که زمانی سابقه ی دوستی با او  داشتم سپاس گذاری می کنم و به او گوشزد می کنم که با توجه به شخصیت پدرش و خودش از او انتظار داشتم تا بالاخره و البته به مرور صف خود را از آدمکشان جدا نماید. اگرچه این ابتدای ماجرا خواهد بود و مشکل ها خواهد افتاد.

۲- پس از این که داستان تراژیک کشته شدن محسن زیر شکنجه افشا شد و فریاد نمایندگان مجلس اسلامی نیز در آمد، آقای خامنه ای رهبر رژیمی که از آن به جمهوری اسلامی تعبیر می کنند، مجبور شد دستور بسته شدن سوله ی کهریزک را بدهد. او بدون این که از مسئولین در مورد گشایش و اداره ی این شکنجه گاه بازخواستی نماید یا در باره ی شکنجه و شهادت جوانان ایرانی به دست جانیان سخنی بر زبان بیاورد، دستور به بستن این اردوگاه استالینیستی داد تا بر روی اعتراض های دوستداران خود آبی بپاشد تا مبادا این اعتراض ها شعله ور شده و دامن خودش را نیز بگیرد. در صورتی که این سوله یک شبه به وجود نیامد. یادم هست در جریان بازداشت و شکنجه ی دانشجویان پلی تکنیک در سال های 85 و 86  به همین مناسبت، یک مقاله ی افشاگر نوشتم که از سوی تیم بازجویی مربوطه که زیر نظر مرتضوی و حداد عمل می کردند، مورد بازخواست شدید قرار گرفتم. زیرا درآان زمان در مرخصی از زندان به سر می بردم. بنابراین، سوله ی کهریزک چند سال است که دایر است و گویا کسانی چون سردار رادان و سردار مقدم که دست اندر کار اداره ی سپاه ثارالله هستند، این اردو گاه را نیز تدارک می کرده اند.

فراموش نکنید که این دو سردار، مامور راه اندازی گشت ارشاد یا برخورد با جوانان در دوره ی چهار ساله ی احمدی نژاد بوده اند و ارتباط تنگاتنگی با مرتضوی دارند. پس تا کنون نام مقدم، مرتضوی، رادن و حداد را در ذهن داشته باشید. باید این نکته را به دست آورد که چه کسی از این ها پشتیبانی می کند که چنین گستاخ به سرکوب تا مرز خشونت کور و شکنجه ی زندانیان پیش رفته اند؟ اگر بتوان این حلقه ی مفقوده را به دست آورد، می توان به بسیاری از موارد مجهول در سیستم سرکوب عریان دست یافت. ایا به راستی آن گونه که اصلاح طلب ها سعی کرده اند آدرس بدهند، مسئول این حلقه احمدی نژاد است؟

۳- در چند روز گذشته فرماندهان سپاه و بسیج نیز سخنان زیادی در مورد سرکوب مردم به میان آورده اند. شکی ندارد که بسیج در کنار سپاه ثار الله مسئول بخش بزرگی از کشتار ها و شکنجه ها بوده است. اما در میان این فرماندهان نام سالک و طائب، بیش از دیگران تکرار شد. این دو روحانی هر دو از رابطین دفتر خامنه ای بوده و هستند. در واقع از آنجا که من در سال های 80 و 81 در انفرادی های عشرت اباد و 2-الف مربوط به حفاظت اطلاعات سپاه بوده ام به خوبی از نقش این نیرو در سرکوب آزاد اندیشان و تعلق خاطر آن ها به مصباح یزدی اگاه هستم. آن ها همین دیدگاه های مصباح یزدی در مورد تزینی بودن آرای مردم را برای مطالعه به من می دادند و از آن دفاع می کردند. پس افرادی چون سالک و طائب در عین حال که نمایندگان خامنه ای هستند، و در سرکوب ها نقش اساسی دارند به مصباح یزدی نیز ارادت خاص دارند. این جریان تا اتفاقات اخیر و سرپیچی نسبی احمدی نژاد از حکم خامنه ای از حامیان سرسخت احمدی نژاد به شمار می آمدند و گفته می شود که مجتبا خامنه ای حلقه ی وصل تمام این جریانات است.

می خواهم تاکید کنم که همه ی این روحانیان و سرداران تند رو و بی رحم، مستقیماً از سوی دفتر خامنه ای حمایت شده اند. من خود آگاه نیستم که در این زمینه نقش مجتبا چیست. پیش از این گمانم بر این بود که اصغر حجازی مامور هماهنگی این جریان است. پس اصلاح طلبان آدرس عوضی ندهند. این جریان نه از وزارت اطلاعات دولت احمدی نژاد که مستقیماً از دفتر خامنه ای دستور گرفته و می گیرند. می نویسم حتا اگر کشته شوم. خونم از خون ندا ها رنگین تر نیست. (آهان! همین را تیتر نوشته انتخاب خواهم کرد).

۴- آقای خامنه ای در نماز جمعه ی ۲۹ خرداد با صراحت دستور سرکوب مردم را صادر کرد. او برای این که نظامیان و لباس شخصی ها و نیرو های امنیتی و انتظامی را تحریک کند، حتا بدون جهت گریه کرد. او در حالی از احتمال کشته شدن خودش - یا به تعبیر خودش، جسم ناقصش - حرف زد که حاکم مطلق بوده و هیچ کس حتا اگر بخواهد، نمی تواند به او آسیبی برساند. اما این را گفت تا نیرو های تحت امر تحریک شوند و با شدت هر چه تمام تر مردم را سرکوب کنند. پس باید بپذیرد که هرکس شکنجه یا کشته شده است، به دستور او عمل کرده. نیرو های تحت امر هر گاه بشنوند که اراذل و اوباش یا خس و خاشاک و یا اغتشاشگران قصد جان فرمانده و رهبرشان را کرده اند، چرا نباید آن ها را تا سر حد مرگ بزنند و یا به گلوله ببندند؟ پس در این ماجرا اگر چه تک تک فرماندهان و مجریان مسئول هستند، اما در رأس آن ها شخص خامنه ای قرار دارد. مگر این که او و پیروان پذیرفته باشند که به وظیفه عمل کرده و کشته شدگان باید به چنین سرنوشتی دچار می شدند. بنا براین در این مورد باید با شجاعت به مسبب اصلی اشاره کرد و آدرس اشتباهی نداد.

۵-  احمدی نژاد و دولت او در این زمینه گناهکار هستند. برای این که او به عنوان رییس دولت و رییس جمهوری در همه ی این قضایا مسئول است. بزرگترین جرم احمدی نژاد این است که هر گاه در مسئله ای با این اهمیت که می بایست نظر می داده است، فقط به این دلیل که به نفع او نبوده سکوت اختیار نموده است. او گمان کرده که می تواند چون کبک سر در برف کرده و بعداً اعلام کند که در این حوادث نقشی نداشته است. در صورتی که حتا اگر در سرکوب نقش مستقیم نداشته باشد، به دلیل انفعال و بی عملی اش در مقابل مردم قرار گرفته و در جرایم موجود شریک است.

اگر چه همگان اگاه هستند که در حمله به کوی دانشگاه و شکنجه ی دانشجویان در زیر زمین وزارت کشور، این احمدی نژاد است که باید پاسخگو باشد. برای این که دستور حمله را شورای تامین صادر کرده بود و مسئولیت آن با احمدی نژاد است. ولی او از یک سو از نتایج سرکوب نفع می برد و از دیگر سو با سکوت خود، مسئولیت حمله و سرکوب را متوجه ی دیگران می کند.

۶- موارد بالا در حوزه ی مربوط به سرکوب و امور امنیتی و نظامی بود. اما در کنار این حوادث، اتفاقات شگفت انگیز دیگری در حال وقوع است. اگر چه در شرایط کنونی همه ی سران و دست اندرکاران حکومت به یکدیگر گل می زنند اما در این زمینه احمدی نژاد گوی سبقت را از دیگران ربوده است.

احمدی  باور کرده است که ۲۴ ملیون نفر به او رای داده اند. رهبر جمهوری اسلامی جلو تر از همگان در این امر موثر بوده است. همگان آگاه بودند که اگر موسوی رای می آورد به نفع نظام و رهبر  بود. ولی او همچنان علاقه داشت که احمدی رای بیاورد. اگر خلاف این بود حتماً طرفداران رهبر به صورت تشکیلاتی از احمدی رویگردان شده بودند. شورای نگهبان و نیرو های نظامی و انتظامی نیز از او رویگردان شده بودند. اما چنین نشد و مهم تر این که، رهبر پیش از تایید شورای نگهبان احمدی را تایید کرد و برای تثبیت او دستور سرکوب صادر نمود. حتا در خطبه ی نماز اعلام کرد که نظرات احمدی از نظرات هاشمی که یار دیرینه اش بوده است، به او نزدیک تر است. پس نقش رهبر در پیروزی احمدی و تثبیت آن پیروزی موثر بوده است. اگر چه بخش اصلی رای احمدی - هر اندازه که بوده و ما نمی دانیم -، مربوط به خودش است. بخشی از فقرا و محرومان و نیز برخی مخالفین جدی رفسنجانی و روحانیان به احمدی رای داده اند و همگان از این امر اگاه هستند. ولی محمود از یک سو نقش رهبر را بی اثر و از دیگر سو نقش خودش را بیش از حد و در عین حال تاثیر تقلب را ندیده گرفته و در مقابل رهبر قد علم کرده است. اگر چه او حق دارد معاون خود را انتخاب کند اما این صرفاَ یک بهانه است. بار ها و بار ها گفتیم که احمدی دل در گرو ولایت امام زمان دارد و نه ولی فقیه. او اصول اسلامی در حوزه ی حکومت را بر نهاد روحانیت ترجیح می دهد. انگار شرایط موجود را آماده ی ابراز نظرات خود دانسته است. به این دلیل از دید اصول گرایان واقعی حق با احمدی نژاد است. برای این که از یک سو او حق دارد معاون خود را انتخاب نماید و از دیگر سو می خواهد تا آنجا که ممکن است، دست روحانیون را از قدرت و حکومت کوتاه کند تا به زعم خودش از رانت خواری و فساد ها جلو گیری نماید. اگرچه در تناقض افتاده است. برای این که از یک سو به کمک همین رانت ها به ریاست جمهوری رسیده و از دیگر سو تلاش دارد که ریشه ی این رانت حکومتی را از بین ببرد!؟

برخورد متقابل رهبر و احمدی تا کنون به گونه ای بوده است که گویا این رهبر است که خودش را به احمدی می چسباند و نه این که احمدی به رهبر نیازمند باشد. از دیگر سو، جناح محافظه کار سر بر آورده و اعلام می کند که احمدی را به سرنوشت بنی صدر  و مصدق دچار می کند! انگار نه انگار که تا دیروز برای تثبیت احمدی، ایران را به آتش کشاندند. در ظرف کمتر از چند روز به این نتیجه رسیدند که او ولایت پذیر نبوده و باید قربانی شود! آیا این حرکت محافظه کاران به قصد قربانی کردن احمدی در پای نظام و رهبر نیست؟  هر چه باشد از دیدگاه ما این اقدامات نشانگر اغتشاش شدید در امور حکومتی است و از جنس اختلافات منطقی نمی باشد. امور کشور داری رو به انارشی می رود و امیدوار هستم که هزینه ی آن را حکومت بپردازد و نه مردم.

۶-  از سوی  دیگر، آقای رفسنجانی اعلام کرده است که نزاع بر سر انتخابات است که اگر برطرف شود، مشکلی باقی نخواهد ماند. او در عین حال از رهبر تعریف کرد و بار دیگر ما را به این اندیشه فرو برد  که ممکن است همه ی این ها دست به دست هم بدهند تا احمدی نژاد را قربانی کرده و قدرت را به روحانیت برگردانند. شاید جناح اصلاح طلب نیز از این کار بدش نیاید. آن ها نیز دوست دارند که احمدی قربانی شود، انتخابات تجدید شود و موسوی زیر نظر  خامنه ای به ریاست جمهوری برسد تا نظام بیمه شود و خط امام مستدام گردد و حرف آن ها نیز به کرسی بنشیند. ما اما باور داریم که خواسته ی مردم این نیست. خواسته ی مردم مصالحه ی بزرگ در بحران نیست. آن ها خواهان آزادی انتخاب، بیان، حزب و تجمعات هستند.

۷-  همه ی ما آگاه هستیم که جمهوری اسلامی به صفت اسلامی بودن و اصل ولایت فقیه است که پس از سی سال به چنین سرنوشتی دچار شده است. برای این که حکومت فردی از نتایج اولیه ی چنین اندیشه هایی است. ما بر این باور هستیم که دین باید از حکومت جدا بشود. هر گاه قدرت را مقدس دانستیم، مانع از این خواهیم  شد تا این قدرت نقادی و دست به دست شود. قدرت فساد آور است . در حالی که طرفداران اندیشه ی اسلام سیاسی که خمینی از پایه گذاران آن بود به تقدس و تمرکز قدرت باورمند هستند. اگر خامنه ای چنین دستور سرکوب می دهد و دفتر او مرکز قدرت غیر پاسخگو و حامی کسانی چون مقدم، رادان، طائب، مرتضوی، سالک و دگران است، فقط به این دلیل است که قدرت او را مطلقه، مقدس و اسلامی و از جانب خدا دانستند. حال اگر همین قدرت به طاهری اصفهانی یا منتظری و رفسنجانی نیز داده می شد، همین آش و همین کاسه بود. کسانی چون علی مطهری باید آگاه باشند که قدرت مطلقه و متمرکز و غیر پاسخگو فساد آور است و من در میتینگ 29 مهر 76 در مقابل دانشگاه تهران همین را گفتم که به آتش خشم اقایان دچار شدم. ریشه ی این شکنجه ها و کشتار ها در قدرت مقدس و غیر پاسخگو است. نمی شود از یک سو به طرف القا کرد که تو نماینده ی خدا و امام زمان هستی و از دیگر سو باید پاسخگو باشی. نمی شود از یک سو ادعا کرد که این حکومت خدا بر روی زمین است و از دیگر سو انتظار نداشت که معترضین علیه ان، زیر شکنجه کشته شوند. شانس آورده ایم که خامنه ای ولی فقیه است. اگر خمینی در قید حیات بود همه ی معترضین را محارب معرفی می کرد و سرنوشت همگان معلوم بود

۸-  آخرین کلام من این است که سران رژیم به جان هم افتاده اند و البته این سنت تاریخ و به زعم من اراده ی خداوند است. برای این که کسانی که ظلم می کنند به ظلم خود گرفتار می آیند. نه احمدی انقدر ضعیف است که باهنر بخواهد او را استیضاح کند و نه مردم زیر بار هاشمی می روند که بار دیگر بخواهد با شعبده بازی، حکومت روحانیون رانت خوار را نجات بدهد و نه خامنه ای قادر خواهد بود از طریق سرکوب، مردم را وادار به تمکین کند. نه قالی باف آنقدر موجه است که بخواهد با افشاگری علیه احمدی جایی در دل مردم ناراضی برای خود دست و پا نماید و نه حتا امکان همدستی مجدد هاشمی و خامنه ای و خاتمی وجود خواهد داشت. در این آشفته بازار، فقط آن باند قدرت است که به جنایت علیه مردم ادامه می دهد و شیرازه ی امور سیاسی و اقتصادی از هم گسسته است. اگر چه فقر و بیکاری و تورم گلوی مردم را می فشرد اما توده های ناراضی تصمیم دارند از طریق اعتراضات خیابانی به بهانه ی چهلم شهدا  و سالگرد انقلاب مشروطیت در ۱۴  امرداد یا روز تحلیف و تنفیذ به مبارزات خود ادامه بدهند و حق است که چنین کنند.

و ما نیز وظیفه ی خود می دانیم با تاکید بر اصولی چون: تمامیت ارضی، منافع ملی، استقلال همه جانبه ی کشور، آزادی، دموکراسی، اعلامیه ی جهانی حقوق بشر، حقوق مسلم اقوام ایرانی، تساوی حقوق زن و مرد، نفی خشونت و جدایی دین از حکومت به دفاع از مردم برخیزیم و همگان را به همبستگی دعوت کنیم.

تاکید می کنم که کشور در لبه ی پرتگاه اغتشاش یا خشونت تمام عیار و ورشکستگی قرار دارد و در این شرایط است که بیگانگان برای دخالت در امور کشور طمع کرده و من به سهم خود از دستگاه های مسئول و نیرو های وطن پرست در هر رده و در هر نهاد و ارگان و از هر طیف و طبقه ، دعوت می کنم تا با همبستگی مسئولانه  به نجات کشور کمر همت بندیم. ما نباید بنشینیم و نظاره گر نزاع درون حکومت از یک سو و سرکوب مردم بیگناه از دیگر سو باشیم.

ممکن است نیرو های قدرتمند با مطالعه ی این نوشته قصد هر نوع نقشه ی شیطانی علیه من را در ذهن پرورانیده یا عملی سازند. اما به آن ها هشدار می دهم که از شما ترسی ندارم. فقط به شما اعلام می کنم که در این پانزده سال، آنچه نوشتم برای اصلاح امور کشور بود و خود شاهد بودید که به موقع نوشتم اما عمل نکردید. یک بار هم که شده به من اعتماد کنید و به نصایح من تن در دهید و کمک کنید تا کشور را از این شرایط خطرناک رها سازیم.

به راستی کدام انسان عاقل حاضر است بیش از این کشور را به دست کسانی بدهد که تا دیروز از احمدی یک بت ساختند اما امروز خواهان استیضاح او هستند! شما را به خدا به خود آیید و امور کشور را به دست نمایندگان واقعی آن بسپارید. سی سال  حکومت برای شما کافی است. اجازه دهید نمایندگان واقعی ملت که از طریق انتخابات آزاد زیر نظر نهاد های بی طرف بین المللی برگزیده می شوند، سر رشته ی امور را در دست بگیرند و از تجربه ی مثبت شما ها نیز بهره ببرند. آنها تضمین خواهند دادکه از هر نوع خشونت جلوگیری کرده و برای همیشه خشونت و اعدام و شکنجه از این مملکت رخت بر خواهد بست.

دستان خود را به سوی همه ی کسانی دراز می کنیم که دل در گرو ملک و ملت دارند.

http://mohandestabarzadi.blogfa.com/post-1429.aspx

 

https://newsecul.ipower.com/

بازگشت به خانه

 

محل اظهار نظر شما:

شما با اين آدرس ها می توانيد با ما تماس گرفته

و اظهار نظرها و مطالب خود را ارسال داريد:

admin@newsecularism.com

newsecularism@gmail.com