ما ايرانی بی تبعيض می خواهيم

پايگاه رسمی شبکهء جهانی سکولارهای سبز برای دموکراسی و آزادی در ايران

                            

همایش سکولارهای سبز در تورنتو محل تجلی تفاهم بود

رضا حسین بر

 

همایش سکولارهای سبز در تورنتو محل تجلی تفاهم بود. شخصیت های متفاوت با عقاید متفاوت در هماهنگی کامل با هم به گفتگو پرداختند، در کنار هم نشستند و برای آینده ایران، سکولاریسم را به عنوان اصل مرکزی، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. کسی نیست که از آخوند ها بعنوان صاحبان و مفسران مذهب ، ضرر و زیانی ندیده باشد؛ حتی آخوند جنتی که فرزند خود را تحویل جلادان داد و سپس خود بعنوان جلاد اصلی، تیغ بر سر و گردن بسیاری از مردم بیگناه کشید. هدف نجات دادن مردم و دین و مذهب از دست سیاست و آخوند های تبهکار بود.

نشاط و شادی شگفت انگیزی در میان شرکت کنندگان وجود داشت. یک موج مثبت در محیط، همه را به شوق در آورده بود. من بسیاری از شرکت کنندگان را قبلاً ندیده بودم، ولی به جرأت میتوانم بگویم که در پایان جلسه همه با هم دوست شده بودیم. امید به آینده بسیار قوی بود و هر کس در خود انرژی تازه ای برای مشارکت در آینده احساس می کرد.

انجمن تورنتو و مخصوصا دکتر زندی، مهارت فوق العاده ای در تنظیم برنامه ها نشان دادند که باعث حرکت آرام و نشاط انگیز کنفرانس بود. سخنرانان در چنین محیط ملایمی، نظرات خود را بیان داشتند.

از دستاوردهای زیادی که این کنفرانس برای من داشت، دیدن دوست گرامیم، دکتر نوری علا پس از چندین سال بود. او بیش از همه در تدارک این کنفرانس وقت و انژی گذاشت و توانست از افراد متفاوتی با علایق متفاوت، پیام های مناسبی برای کنفرانس بگیرد. او منبع الهام کنفرانس بود؛ چراکه او بود که مسألهء سکولاریسم را بطور جدی مورد رسیدگی قرار داد و موفق شد آن را به موضوع اصلی گفتمان سیاسی ایرانیان تبدیل کند.

 همین طور فرصت شد که استاد اندیشمند خود، دکتر براهنی، را از نزدیک ببینم. او همچنان سر حال بنظر می رسید. سخنان او در کنفرانس بسیار آموزنده بود. در گفتگوهای خصوصی با او دریافتم که خلاقیت، شوخ طبعی و حس طنز گویی او همچنان قوی و تیز مانده بود. دکتر براهنی با همراهی آقای زرهی، سردبیر نشریه شهروند آمده بود.

آشنایی خانم فاطمه حقیقت جو و من با این سوال طنز آمیز من که "آیا شما که حقیقت جو هستید، حقیقت گو هم هستید؟" آغاز شد. و او هم با لحن زیبایی گفتند: "کسی که حقیقت جو باشد، حقیقت گو هم می شود." من ایشان را شخصیتی یافتم که در طرح حقیقت شهامت دارد و منافع ملی را فرا‌تر از منافع شخصی خود می داند. او جرأت دارد که هم نه بگوید و هم بله. او مثل بسیاری از همکاران سابق خود، خود را در زندان جمهوری اسلامی، اسیر نکرده است. می تواند خارج از چارچوب ها فکر کند و می داند که اندیشهء آزاد است که جهان را به مرحلهء کنونی از تمدن و رفاه رسانده است.

کنفرانس در سه روز برگزار شد و هر سه روز همراه با موفقیت بود. آنچه من در این کنفرانس شاهد بودم این بود که مردم نه تنها حاضرند در یک جا جمع شوند، بلکه حاضرند از خود فداکاری نشان دهند و از جاهای دور، بجا‌های دور دیگر بروند، پول خود را خرج کنند و در تغییراتی که در پیش است، بطور جدی مشارکت کنند. آنچه برای همه مهم است اعتماد است. این را باید کسانی که می خواهند نقش فعال و رهبری در حرکت های آینده داشته باشند، به خوبی درک کنند و از هر گونه عملی که موجب سلب اعتماد می شود، به سختی بپرهیزند.

من شخصیت های بسیار دانا و توانایی را در این همایش دیدم که قدرت کارهای بزرگ دارند. تعدادشان زیاد است و نمی توانم از همه نام ببرم؛ اما امیدوارم که آنها دریافته باشند که کار ساختن ایران به عهدهء آنان و اشخاصی مثل آنان است.

همایش تورنتو در روز های ششم، هفتم و هشتم ماه می برگزار گردید.